Van wit tot zwart, de mystieke wereld van de Chinese thee met Pita Vandevelde

Pita Vandevelde, bijna 30 jaar gepassioneerd door thee, geeft je tijdens deze workshop een verrassende inwijding in de wondere wereld van de traditionele Chinese thee.

Thee in China heeft een rijke geschiedenis en gaat wel 5000 jaar terug in de tijd. Oorspronkelijk was thee als medicijn bedoeld en werden de blaadjes als een soort soep verwerkt. In de loop der eeuwen is het theedrinken geëvolueerd naar zijn huidige vorm en is thee uitgegroeid tot een wereldwijde drank die niet meer uit onze moderne maatschappij weg te denken is.

Thee schenken en drinken is zoveel meer dan een zakje in heet water. In de Chinese cultuur is 'thee' een manier om met elkaar om te gaan, bij elkaar te zitten, te praten, je gasten te ontvangen. Thee als relaxatie middel, thee als ondersteuning van de meditatie, maar ook een manier om je vriendschap en dankbaarheid te betuigen.

Tijdens de workshop drinken en genieten we samen van een selectie Chinese thee, in een rustige omgeving en volgens de traditionele Gong Fu Cha methode en laten we de verschillende smaken en geuren tot ons komen. 

We degusteren minstens 6 verschillende soorten thee. We starten met witte thee, groene thee, wulong thee om te eindigen met rode thee en zwarte thee. De avond wordt doorspekt met verschillende verhalen over thee, theepotten, legendes en waarheden.  

De degustatie wordt aangevuld met enkele kleine (Chinese) versnaperingen.

Donderdag 16 juli 2020: 19u - 22u

Locatie: Markt1, Markt 1, 2840 Rumst

Prijs: 35€/pp

Inschrijven kan hier