MASTERCLASSES

Iris Weichler            

Thee & Theepotten

20 en 21 juni 2020

Voor deze workshop nodigen we Iris Weichler uit bij Markt1. Als gepassioneerd thee-sommelier kan ze ronduit vertellen over de geschiedenis van de thee. Daar bovenop volgde ze ook een opleiding als pottenbakker bij Syntra en beheerst ze dus ook de kunst van het theepotten maken tot in de puntjes. Zij zal je dus alles leren over theepotten ontwerpen, draaien en monteren en je vertellen waar je moet op letten om een goed functionerende theepot te bekomen. Daar gaan we dan ook onmiddellijk mee aan de slag aan de draaischijf om één of meerdere theepotten te maken. Tussen de draaisessies door vertelt ze ons meer over theesoorten en samenstellingen en doet ze met ons twee theeceremonies.

Iris neemt je dus helemaal mee in haar wereld van 'Thee en Theepotten' in deze unieke workshop. Haar eigen werk en theemengelingen zullen ook verkrijgbaar zijn gedurende de workshop.

In het kader van Covid19 nemen wij volgende voorzorgsmaatregelen :

* de draaischijven staan 1,5 meter uit elkaar

* docenten dragen een mondmasker tijdens het lesgeven, tenzij iedereen heel duidelijk op meer dan 1,5m van hen weg staat

* ook tijdens de theeceremonie nemen we extra maatregelen rond ontsmetting en afstand

* lunchen doen we bij voorkeur buiten maar bij slecht weer kan het ook binnen met de nodige afstand

Aan jullie vragen we om :

* een masker mee te brengen en het te gebruiken op momenten dat de afstand niet bewaard kan worden, bijvoorbeeld bij het volgen van een demo of als je rondloopt om te gaan kneden e.d.

* je handen regelmatig te ontsmetten


WANNEER?

20 juni, 2020 10:00 - 16:30
21 juni, 2020 10:00 - 16:30


HEB JE ERVARING NODIG?

Het draaien van een theepot vraagt al een beetje draaiervaring, maar iedereen die een beetje kan centreren en optrekken kan een theepot maken. Iris zal je daarin stap voor stap begeleiden.


WAT IS ER INBEGREPEN?

- 1 pak klei van 10 kg

- ruwbak van de afgewerkte stukken

- 2 theeceremonies

- lunch inbegrepen alsook water, koffie en (gewone) thee tussendoor


WAT MOET IK MEEBRENGEN?

- een schort en twee slechte handdoeken (badstof)

- een emmer met deksel voor kleislib (minimum 3 liter)

- een tweetal plastic zakken zonder gaatjes

- je eigen draai- en afdraaimateriaal (*)

- een houten wasknijper

- eventueel : plankjes om niet-afgewerkte stukken mee naar huis te nemen

- notitieboekje

- Maak al eens een tekening voor jezelf van een theepot die je mooi vindt. 

Omwille van Covid-19 gaan we eenvoudig belegde broodjes uithalen. Je kan gewoon 's morgens bij aankomst bestellen. We nemen ze dan mee naar het park zodat we kunnen lunchen in openlucht . Het is evenwel interessant om zelf iets van drinken mee te brengen of een beker/drinkbus waar je water kan indoen. Breng dus ook iets mee om op te zitten (kussentje, dekentje , handdoek) 

(*) Bij Markt1 is er een kleine keramiekshop waar je gereedschappen en/of klei kan kopen

HOEVEEL KOST HET?

De workshop kost 230 €

LOCATIE?

Markt 1

2840 Rumst

INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJKRudie Delanghe 

Vormgeving & groot draaien 

27 en 28 juni 2020

30 juni en 1 juli 2020

In deze tweedaagse draaitraining gaat Rudie met jullie aan de slag rond vormgeving bij het draaien. Hoe bouw je een vorm op? Waarom is het zo belangrijk om te weten welke vorm je gaat draaien voor je begint? Hoe bouw je een cilinder op en hoe een kom? Welke stappen mag je zeker niet overslaan en hoe waak je over de juiste 'vormspanning' in je werk ?

Rudie zal verschillende vormen demonstreren en nadien ga je zelf aan de slag.

De gedraaide stukken zullen niet bijgehouden worden, je zal ondervinden dat je dan vrijer draait. Je gaat je eigen grenzen en de grenzen van de klei durven opzoeken en dingen draaien die je nooit eerder draaide. Schrijf snel in, er zijn slechts 10 plekjes per workshop.

WANNEER? 

27 en 28 juni 2020 : 10h-16h

30 juni en 1 juli 2020: 10h-16h

HEB JE ERVARING NODIG?

Deze Masterclass is bedoeld voor mensen met reeds enige ervaring in het draaien. Je kan deelnemen indien je vlot 1 kg klei kan centreren en hiermee een cilinder van ongeveer 20 cm hoogte kan optrekken.

WAT IS ER INBEGREPEN ?

- recupklei à volonté

- water, koffie & thee staat altijd klaar

WAT BRENG JE MEE ?

- lunch

- eigen draai- en afdraaimateriaal (*)

PRIJS?
Deze masterclass kost 200€

LOCATIE?

Markt 1, 2840 Rumst

INSCHRIJVEN?

Schrijf je hier in. Is de masterclass volzet? Het loont de moeite om je op de wachtlijst te zetten.  Als er iemand afvalt, kan jij misschien de vrijgekomen plaats innemen of (nog beter) we organiseren bij grote interesse nog eens deze masterclass! 

Je inschrijving is pas definitief als je van ons een bevestiging per mail hebt  ontvangen en je betaling werd volbracht.


(*) Bij Markt1 is er een kleine keramiekshop waar je gereedschappen en/of klei kan kopen